#

"Синергія" не має права на будівництво

01.10.2019 09:21
"Синергія" не має права на будівництво
Колаж з мережі Інтернет

Після арешту землі під новим ЖК "Синергія Сіті", інвестори почали масово забирати свої гроші, а згодом з’ясувалось, що "Синергія" взагалі не має права вести будівництво через ознаки фіктивного підприємства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Delo.ua".

Варто зазначити, що ТОВ "Будівельна група "Синергія" забудовами на території Ірпеня займається давно. Відповідно і в скандали потрапляє не вперше. Наприклад, у грудні 2018 року міськрада Ірпеня змінила генеральний план міста та дозволила незаконне будівництво у заплаві річки.

Науковий інститут зазначив, що таке будівництво не лише незаконне, а й може призвести до серйозної екологічної катастрофи. Проте на момент виявлення цього факту прокуратурою, будівництво вже було розпочато.

Після оприлюднення судового рішення, власник компанії та прибічник Карплюка Ігор Кононенко заявив про "інформаційну атаку" і заявив, що будівництво цілком законне. Проте всі озвучені факти, і про роки діяльності, і про сплачені фірмою податки, виявились фейком. І навіть опубліковані на сайті документи говорять про будівництво через сірі схеми.

Нагадаємо, що 28 вересня у Ірпені пройшла екологічна акція "Посади своє дерево", до якої долучились всі небайдужі містяни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: