#

Ситуація з пологовими відділеннями на Київщині: як вплинула медична реформа на лікарні

21.09.2020 17:55
Ситуація з пологовими відділеннями на Київщині: як вплинула медична реформа на лікарні
Фото з мережі Інтернет

Завтра, 22 вересня, в смт Макарів Макарівського району відбудеться підписання  угоди про співпрацю між КНП КОР «Київський обласний перинатальний центр» та КНП  "Макарівська центральна районна лікарня"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Київщина, як і багато інших областей  України, зіштовхнулася з проблемою закриття пологових відділень у центральних, районних та міських лікарнях. Так вплинула медична реформа на заклади, в яких за новими вимогами  контрактування з НСЗУ має бути не менше 250 пологів на рік, відповідні умови для породіль, необхідне обладнання, і головне – спеціалісти.

Вісім лікарень Київської області наразі не мають пологового відділення, а саме медзаклади у Ржищеві, Узині, Вишневому. Також цьогоріч були закрити пологові відділеня у Згурівській, Макарівській, Поліській, Таращанській, Березанській лікарнях.

Так не повинно бути і усі жінки Київщини мають отримувати безкоштовний доступ до медичних послуг, кваліфікаційний супровід лікарів під час вагітності та можливість народити здорове покоління. Сьогодні такі умови може надати Київський обласний перинатальний центр. Проблему з відстанню теж можна вирішити, – зазначає в.о. голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Тож 22 вересня 2020 року об 11:00 в смт Макарів, за вул Богдана Хмельницького, 62-а відбудеться підписання  угоди про співпрацю між КНП КОР «Київський обласний перинатальний центр» та КНП  "Макарівська центральна районна лікарня" Макарівської районної ради.

Також планується огляд приміщення жіночої консультації поліклінічного відділення лікарні, ознайомлення з етапом будівельних робіт Макарівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Макарівська лікарня стане пілотною. Такі ж угоди будуть підписані і з іншими медичними установами, що не мають пологових відділень. Вагітні матимуть змогу отримати консультації та нагляд медиків обласного центру. Також буде можлива госпіталізація вагітних, породіль та гінекологічних хворих.

Про участь у заході представники ЗМІ мають повідомити до кінця дня 21.09.2020 р. за номером телефону +38 (067)-738-94-80 (Юлія).

Нагадаємо, що завдяки діям прокуратури у державну власність повернуто 8 га земель лісового фонду на Макарівщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: