#

Скандал на сесії Фурсівської ОТГ: депутати від партії Юлії Тимошенко виступають проти будівництва спорткомлексу

15.05.2020 10:30
Скандал на сесії Фурсівської ОТГ: депутати від партії Юлії Тимошенко виступають проти будівництва спорткомлексу
Фото з місця події

Учора, 14 травня на засіданні 42 сесії Фурсівської сільської ради депутати від партії "Батьківщина" виступили проти внесення до порядку денного питання щодо реєстрації проекту будівництва спортивного комплексу на так званому співочому полі у селі Фурси

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нагадаємо, що в липні цього року рішенням сесії було надано дозвіл на розробку технічної документації на земельну ділянку.

Примітно, що земельна комісія рекомендувала ухвалити це питання, втім сам голова цієї комісії Сергій Потапенко голосував проти. Крім того Сергій Потапенко наголосив, що питання про передачу земельної ділянки у власність центру олімпійської підготовки не було прийнято на попередній сесії сільської ради та оприлюднив звернення, яке підписали 600 мешканців Фурсів, про заборону будівництва стадіону.

У свою чергу депутат фурсівської ОТГ Геннадій Прищепчук назвав такі дії з боку представників "Батьківщини" маніпуляцією та введенням в оману місцевих мешканців, адже за проектом на співочому полі має будуватися не стадіон, а цілий спортивний комплекс, де проходитимуть збори олімпійської збірної з легкої атлетики. Голова об’єднаної громади Микола Фурсенко нагадав депутатам, що рішення про виділення земельної ділянки та будівництво тренувальної бази було схвалено ще у 2008 році. Того ж року проводились і громадські слухання з цього питання, а сам об’єкт, після прийнятого сесією рішення, було внесено до генерального плану села Фурси.

Голова бюджетної комісії Мартін Погосян зауважив, що за попередніми оцінками обсяг інвестиції з держбюджету складає близько 32 мільйонів гривень, що майже дорівнює річному бюджету громади. Він також наголосив, що вищезгаданий комплекс може використовуватись громадою для проведення змагань та занять спортом, створить робочі місця для жителів громади. Проте, навіть після озвучених аргументів депутат від "Батьківщини" Сергій Шаравара наполягав на відмові включення питання до порядку денного та проведення громадських слухань щодо будівництва центру.

Голова громади Микола Фурсенко зі свого боку попросив депутатів детальніше ознайомитись з проектом та прийняти остаточне рішення. Бути чи не бути спорткомплексу у Фурсах вирішуватимуть на наступному засіданні сесії, яке відбудеться 19 травня.

Зауважимо, якщо до засідання сесії Київоблради, яке відбудеться 20 травня фурсівські депутати не приймуть рішення, то фінансування даного проекту буде відкладено на невизначений термін.

Нагадаємо, що в селах Володинівка Баришівського району та смт Баришівка цьогоріч планують побудувати майданчик для Workout із тренажерами та мультифункціональний майданчик.

Читати "Моя Київщина" у Telegram