#

Скандал в Ірпені: школярці видалили 12 зубів без згоди батьків (ВІДЕО)

27.05.2021 11:39
Скандал в Ірпені: школярці видалили 12 зубів без згоди батьків (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У місті Ірпінь стоматологи видалили 9-річній дівчинці 12 молочних зубів без згоди мами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН". 

Через страх 9-річної Ніки дантистів батьки знайшли приватну клініку в рідному Ірпені. Там обіцяли видалити зуб безболісно і під загальним наркозом. Коли лікарі оглядали дівчинку, запропонували видалити додатково ще 2 зуби поруч із тим, що болів. Мама поставила підпис на договорі, але не одразу звернула увагу – графа про кількість зубів була пропущена.

Далі дитину ввели у наркоз. Мамі знову запропонували видалити, але на цей раз геть усі молочні зуби дитини. Дозволу Надія не дала, відійшла зробити дзвінок іншому лікареві, повернулася і попросила зупинити операцію. Проте, було вже пізно. Після цього мамі видали рахунок – 13 тис грн.

Співвласники клініки переконують, що мама знала про видалення 12 зубів. Кажуть, на консультації пропонували їх вилікувати. Лікарі вважають, що допомогли дитині. За їхньою версією, зуби були з карієсом і з часом вони все одно б заважали росту постійних.

Стоматолог іншої клініки, якому показали знімки Ніки, зазначив, що без видалених зубів зараз у дівчинки можуть не вирости постійні. Після операції мама Ніки теж уже відвідала інших лікарів, які радять тимчасово встановити протези. Паралельно родина найняла адвоката.

Адвокат, фахівець з медичного права Кирило Тарковський розповідає:

Ми підготували офіційний лист-претензію до стоматологічної клініки. Вони надали відповідь, де вказали, що праві. Наразі ми підготували скаргу в Міністерство охорони здоров’я, для того щоб ініціювати клініко-експертну комісію, яка буде визначати характер порушень і допущених помилок.

Якщо ж клініка не визнає провину, подаватимуть заяву до суду.

Нагадаємо, що пожежники Ірпеня вдосконалювали свої професійні навички.


Читати "Моя Київщина" у Facebook