#

Скандальна забудова у Вишневому: на вулиці вийшли обидві сторони конфлікту (ВІДЕО)

01.06.2018 08:29
Скандальна забудова у Вишневому: на вулиці вийшли обидві сторони конфлікту (ВІДЕО)

У Вишневому набирає обертів конфлікт довкола одного з будмайданчиків. Нещодавно там перекривали дорогу противники забудови. Тепер те саме роблять вже інвестори

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "5-й канал"

Власники майбутніх квадратних метрів вимагають відновити будівництво. Люди перекривали дорогу через конфліктну забудову вздовж вулиці Київської, що у Вишневому. Цього разу пікетують на підтримку будівництва.

Мітингарі рушили до будівлі міськради. Серед них – працівники будмайданчика та інвестори. Вони розповіли, що через численні конфлікти з місцевими мешканцями і місцевими депутатами будівництво частково заморозили.

"Завдяки оцим деструктивним діями політиків, які накручують активістів місцевих, які теж до речі зв‘язані із будівельним бізнесом, складається ситуація так, що наше будівництво може просто зупинитися. І ми, як інвестори, залишимося і без житла, і без своїх грошей вкладених", – пояснив інвестор Володимир Шведюк.

На мітинг вийшли і противники будівництва. Вони розповіли, що із забудовником воюють від минулого року. Причина – проблемна ділянка, яку рішенням міськради запланували під сквер.

"Я мешканка Вишневого і ми тут намагаємося відвоювати клаптик землі. Я взяла своїх дітей, багато вишнечан теж взяли своїх дітей, ми руками прибирали всю траву, садили дерева, і що ви думаєте – плюнули на всіх і взяли бульдозерами, вибачте, розірвали всі дерева", – обурюється місцева мешканка Наталя Гайдаєнко.

Представник компанії-забудовника пояснював, що оренду ділянки у 10 гектарів для зведення багатоповерхівок оформили ще у 2007 році. За його словами, вони мають усі дозвільні документи. Втім, місцеві депутати намагаються скасувати попередні рішення.

"З того 2007 року ніхто нічого не робив, зараз, як тільки почалася забудова, вже комусь потрібен і парк, і зони відпочинку, і все на світі. Ідемо на сесію Вишнівської міської ради насамперед з пропозицією, що ми починаємо роботи по влаштуванню цього парку, зеленої зони, а також впорядкування дитячого садочка", – розповів представник забудовника Сергій Лук‘янчук.

Далі натовп рушив на сесію міськради. За ним спостерігали молодики спортивної статури. Чому прийшли на пікет – не зізнаються. В дії мітингарів не втручаються.

Ситуацію прокоментували в Києво-Святошинській райдаміністрації. Кажуть, що договір оренди землі забудовником – досі є чинним.

"Є інвестори, які вклалися в це будівництво, є інша сторона – мешканці Вишневого, які проти забудови. Але більша частина цих мешканців оплачена місцевими аферистами, по іншому я їх не назву, тому що знаю інформацію, що від забудовника вимагали частину бізнесу для того, щоб йому дозволили там будувати", – пояснила голова Києво-Святошинської РДА Київщини Мирослава Смірнова.

Щоб урегулювати питання, в РДА планують зібрати ініціативні групи з обох сторін конфлікту. Переговори щодо майбутнього забудови розпочнуть вже наступного тижня.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: