#

Скандальний екснардеп заявив, що правоохоронці знали про незаконні тренувальні бази на Київщині

14.04.2021 14:53
Скандальний екснардеп заявив, що правоохоронці знали про незаконні тренувальні бази на Київщині
Семен Семенченко

Колишній командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко під час апеляційного засідання у справі ПВК сказав, що про його діяльність було відомо правоохоронцям

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Hromadske".

Семенченко повідомив наступне:

Те, що ми робили, було відомо і СБУ, і іншим правоохоронним органам. А те, що зараз відбувається - це шкодить нашій країні і знищує усе те, що ми робили.

Також він наголосив, що йому не залишають вибору і згодом він озвучить інформацію з прізвищами, яка може зашкодити національній безпеці України. Він запевнив, що не мав на меті порушувати закон, а хотів створити умови для колишніх військових.

Далі Семенченко просив звільнити його з-під варти та надати можливість захищати себе на волі. Також він каже, що підозра є політичною і він пов'язує звинувачення із тим, що у лютому в Білорусі вийшов сюжет, де його звинувачували у зв'язках з повстанцями, які діяли нібито проти режиму Лукашенка та озвучили інформацію про те, що він тренує їх на базі під Києвом.

Семенченко зауважив:

Потім одного з тих, кого пов'язували зі мною (Миколу Автуховича - ред.), арештували за тероризм і активно почалась фальсифікація нашої справи в Україні.

Адвокати Семенченка в апеляційній скарзі просили звільнити з-під варти підзахисного, наголошуючи на тому, що його діяльність не порушувала закон, а була спрямована на зміцнення нашої держави, реабілітацію ветеранів війни, а також мала певну комерційну складову.

Адвокати Семенченка наголосили:

Нема чітких доказів, які б вказували на те, що особа вчинила злочин. Для всіх очевидно, що це більше політичне переслідування ніж кримінальне.  

Однак суд залишив під вартою колишнього командира добровольчого батальйону "Донбас" Семена Семенченка.

Далі наголошується, що 24 березня в СБУ заявили про викриття приватної військової компанії (ПВК), яка діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Зокрема вилучили зброю, а шістьом особам оголосили підозри. За даними слідства, організатором формування був колишній командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко. Ще один із фігурантів - Євген Шевченко, знаний широкому загалу як "таємний агент НАБУ".

Розповідається, що у складі організації, за даними слідства, було понад 150 людей. Їх вербували серед колишніх військових та правоохоронців із досвідом участі у бойових діях та готували на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області. Правоохоронці провели 80 обшуків у Києві, Київській та Донецькій областях за місцями проживання та тренування фігурантів, де серед іншого знайшли великий склад зброї.

Нагадаємо, що СБУ ліквідувала діяльність організованої злочинної групи, яка збувала кокаїн і психотропи в Києві, Київській та Одеській областях.

Читати "Моя Київщина" у Telegram