#

Скандально відомий голова села Підгірці "нарізав" землі проблемним забудовникам

03.05.2018 07:50
Скандально відомий голова села Підгірці "нарізав" землі проблемним забудовникам

Сільський голова с. Підгірці Обухівського району Сергій Кравченко оприлюднив новий суперечливий генеральний план села, викликавши таким чином нову хвилю нарікань з боку сільських жителів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Українські реалії".

Нагадаємо, 2 березня 2018 року Архітектурно-містобудівна рада при Департаменті містобудування та архітектури Київської ОДА в ході свого скандального таємного засідання поспішно внісла зміни в генплан села Підгірці Обухівського району.

Таким чином рада фактично погодила будівництво висотки скандальних столичних забудовників братів Андрія і Олександра Насиковський на проблемній болотистій і непридатній для будівництва місцевості.

За повідомленнями ЗМІ, проект змін до генплану на тому секретному засіданні пролобіював пан Кравченко, проти якого почалися антикорупційні розслідування. Також, як передають медіа, ухвалення рішення не обійшлося без підтримки ще одного чиновника-корупціонера - в.о. начальника Департаменту містобудування та архітектури КОДА Дмитра Ликова, який, незважаючи на ряд корупційних скандалів і брудних історій, тимчасово очолює обласний містобудівна рада.

Як повідомив Кравченко постфактум, 26 квітня 2018 р депутати сільради Підгірців затвердили переписаний наспіх генплан села. За словами одіозного сільського голови, за планами місцевих чиновників-феодалів - внесення зміна в план зонування села Підгірці. Цей містобудівний документ повинен встановити обмеження щодо висотності новобудов у цьому населеному пункті. Зараз чиновники з панського плеча фактично дозволили Насиковський будувати 9-поверхові висотки. Не виключено, що після затвердження зонування в селі можуть дозволити будівництво справжніх небоскробов, як це відбувається в деяких спальних районах Києва.

Проте, скандальне рішення сільської влади дозволити будівництво висоток у Підгірцях продовжує викликати шквал критики з боку селян. Так, місцеві жителі, коментуючи нове «корупційне» досягнення пана Кравченка безпосередньо задавали йому питання, як сільська інфраструктура витримає навантаження при появі нових ЖК - де будуть брати воду висотки, як і куди буде відбуватися водовідведення і т.д. Продовжує залишатися гострою проблемою в Підгірцях і ситуація зі школою, в якій навчаються діти з сусіднього села. Немає місць для нових жителів і в місцевому садочку. На всі ці незручні питання пан Кравченко чомусь не відповідає, ігноруючи місцеву громаду і, схоже, використовує знаменитий радянський принцип - «після нас - хоч потоп».

Нагадаємо, скандально відомі брати Насиковський (компанія яких - «DIM» - увійшла до трійки найбільш проблемних забудовників Києва) хоче за всяку ціну побудувати в Підгірцях ЖК «Park Lake City». Для цього корупціонери потрапили в черговий корупційний епізод - «вмовили» депутатів сільради Підгірців відмовитися від пайової участі «DIM» в інфраструктурі села. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: