#

Скандальну суддю Баришівського районного суду не змогли відправити у відставку

18.07.2019 17:14
Скандальну суддю Баришівського районного суду не змогли відправити у відставку
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 18 липня, суддю Баришіського суду Олену Литвиненко не звільнила з посади Вища рада правосуддя, бо вона відкликала свою заяву

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку у Facebook Олександра Альби.

Акціонер української авіакомпанії SkyUp Airlines Олександр Альба думає, що Литвиненко не хоче позбавлятися суддівської недоторканності, тому вважає, що її рішення про анулювання ліцензії SkyUp буде дійсним. До того ж днями Київський апеляційний суд оголосив перерву до 31 липня в розгляді скарги на рішення про анулювання ліцензії.

"Все, що було потрібно для скасування дії постанови Литвиненко, в апеляційного суду було - і з точки зору матеріалів справи, і з точки зору судового процесу. Новий адвокат позивачки Пасенко був відсутній. Державіаслужба повністю підтримала нашу позицію, ми подали додаткові докази на підтвердження незаконності постанови Литвиненко ... Але суд заявив: щоб прийняти рішення, йому потрібні всі матеріали справи з Баришівського суду", - пише Альба.

24 червня суддею Литвиненко зацікавилось Державне бюро розслідувань. Детективи ГБР розпочали слідство за статтею 375 Кримінального Кодексу України - "Винесення суддею завідомо неправосудного рішення". Санкції статті передбачають до п'яти років позбавлення волі.

Рішення з приводу авіаперевізника SkyUp суддя Литвиненко винесла 24 травня і після цього пішла у відпустку. Надалі з'ясувалося, що жінка, яка подала позов до суду, не купувала квитки в авіаперевізника. Позивачка Оксана Пасенко підтвердила журналістам, що літаками авіакомпанії SkyUp ніколи не літала. Проте, через деякий час в ГБР, прокуратуру і Нацполіцію надійшла претензія від імені Пасенко про невиконання рішення Баришівського суду.

Також нагадаємо, що Олена Литвиненко суддя Баришівського районного суду, яка скасувала ліцензію на здійснення авіаперевезень пасажирів компанією SkyUp Airlines, подала заяву про відставку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: