#

Школи та дитсадки Гребінківської громади економитимуть на опаленні вже цієї зими

09.09.2021 12:00
Школи та дитсадки Гребінківської громади економитимуть на опаленні вже цієї зими
Віталій Лисак

Найближчим часом в освітніх закладах Гребінківської територіальної громади будуть встановлені твердопаливні пелетні котли

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Рішення про виділення коштів на реконструкцію котелень Гребінківської гімназії, Ксаверівської та Дослідницької загальноосвітніх шкіл, а також ДНЗ (ясла-садок) "Сонечко", що в смт Дослідницьке, було ухвалено під час позачергової сесії Гребінківської селищної ради.

Про це повідомив депутат від партії "Наш край" Віталій Лисак. Він наголосив, що впровадження енергоефективних заходів призведе до зменшення витрат на оплату за енергоносії та підвищить комфорт перебування дітей та колективу в навчальних закладах:

Такий проєкт – перспективний та необхідний для громади. Адже відмова від споживання природного газу та перехід закладів освіти на альтернативні види опалення дозволить суттєво заощадити кошти в опалювальний сезон, сприятиме якісному обігріву приміщень, створенню відповідних комфортних умов для навчання дітей, роботи педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу.

Він додав, що всього в громаді 6 закладів загальної середньої освіти з однією філією Гребінківського НВК у Вільшанській-Новоселиці та 5 дошкільних закладів.  

 Нагадаємо, що голова Київської обласної партійної організації "Наш край" Анатолій Присяжнюк наголосив, що українські вчителі достойні того, щоб отримувати не менше, ніж отримують їхні польські колеги, а це майже 700 євро на місяць

Читати "Моя Київщина" у Facebook