#

Скорочення доступності банківських послуг стало проблемою для громад, – "Наш край"

15.07.2021 11:35
Скорочення доступності банківських послуг стало проблемою для громад, – "Наш край"
Віталій Лисак

Депутат від партії "Наш край" у Гребінківській селищній раді Віталій Лисак заявив, що "оптимізація" кількості відділень "Ощадбанку" ускладнила доступ до банківських послуг у громадах та створила незручності в обслуговуванні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Віталій Лисак сказав:

Упродовж року було закрито понад 600 відділень "Ощадбанку" по всій країні. Не стала винятком і наша Гребінківська ТГ: із шести раніше діючих відділень, наразі в громаді функціонує одне – в Гребінках. Це суттєво ускладнило доступ до банківських послуг мешканців громади, яким тепер необхідно долати десятки кілометрів, аби отримати заробітну плату, соціальні виплати чи сплатити комуналку. Довжелезні черги біля відділення – ще одна незручність, яку створила "оптимізація" мережі.

За його словами, сплачувати онлайн – варіант не для всіх, адже багато людей, особливо літнього віку, й досі користуються кнопковими телефонами. Виникає питання, як у такому разі їм заплатити за газ чи світло? Виходить, що відділення позакривали, а альтернативи людям не запропонували.

Водночас депутат наголосив, що передача "Ощадбанку" в приватні руки може призвести й до скасування низки привабливих соціальних продуктів, аналогів яким не надає жодна приватна фінансова установа України.

Також Віталій Лисак підкреслив:

Урядовці вказують на позитив та вигоди від приватизації держбанку. Однак наразі ситуація виглядає не надто оптимістично, про що свідчить знищення мережі відділень. За умови приватизації "Ощадбанк" перетвориться на комерційний продукт, якого більше не буде цікавити соціальна складова.

Нагадаємо, що стало відомо, що партія "Наш край" відстоюватиме збільшення фінансових повноважень територіальних громад на Київщині для утримання соціальної інфраструктури.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: