#

"Солодкі діти" та їх батьки зустрілися з депутатом Бориспільської міської ради

31.08.2020 14:20
"Солодкі діти" та їх батьки зустрілися з депутатом Бориспільської міської ради
Фото з місця події

У вівторок, 25 серпня, відбулася зустріч громадської організації  "ДІА-Бориспіль" з Ігорем Шалімовим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Вісті".

Зазначимо, що батьки маленьких бориспільців із цукровим діабетом об’єдналися і створили громадську організацію "ДІА-Бориспіль". Вони навчили своїх дітей повноцінно жити з діабетом і готові допомогти кожному, хто цього потребує.

Батьки — члени ДІА-Бориспіль постійно на зв’язку, двічі на рік проводять зустрічі, куди приходять із дітьми для обговорення перспектив і напрямків спільної роботи.

25 серпня така зустріч відбулася у приміщенні колишнього КРК "Бархат". Доки батьки спілкувалися, дітей розважали аніматори.

У Бориспільській ОТГ налічується 39 дітей-діабетиків. Протягом півроку хворобу виявили у дев’яти дітей. Ця недуга прогресує. ГО «ДІА-Бориспіль» створена, щоб полегшити життя дітям із таким діагнозом. Завдяки зусиллям організації діти використовують сучасні прилади скринінгу — сенсори для безперервного вимірювання рівня цукру в крові. В Україні цей сенсор не сертифікований. Коли ГО з різних міст країни писали заяву в МОЗ із проханням сертифікувати прилад, отримали відповідь, що це дорого. Тому за бюджетні кошти придбати сенсор неможливо. Купувати його доводиться "обхідними шляхами",  – зазначив Шалімов.

Бориспіль — перше місто в Україні, яке прийняло програму, що забезпечує дітей, хворих на діабет, не лише препаратами інсуліну, а й витратними матеріалами, а для придбання сенсорів надає батькам матеріальну допомогу.

Ми намагаємося вирішити питання сертифікації сенсорів. Коли Президент Зеленський приїжджав у ББЛІЛ, ми передали йому звернення з проханням посприяти вирішенню проблеми. Із нами зв’язалися з офісу Президента, за їхнім запитом ми відправили листа. Сподіваємося на позитивне вирішення питання, – сподівається депутат.
Ми пропонуємо організувати Школу цукрового діабету — навчання для вчителів, вихователів, соцпрацівників. Хотілося б, щоб суспільство допомагало нашим дітям, їм потрібна турбота. Увагу потрібно акцентувати не лише на діабетиках, а й на дітях із особливими потребами. Потрібні відповідні спеціальні програми для їхньої адаптації у суспільство, які давно діють в Європі й Америці. Маємо такі плани:
• Надавати допомогу батькам і суспільству щодо проблем, пов’язаних із цукровим діабетом.
• Залучити громадськість до проблем дітей із особливими потребами.
• Створити відповідні програми, завдяки яким батьки зможуть отримати ліки та медконсультації.
Дякуючи програмі, яка діє в Борисполі, інсулін ми отримуємо вчасно і без черг, – стверджує голова ГО "ДІА-Бориспіль" Тетяна Юр.

Нагадаємо, що 28 серпня у місті Бориспіль п'яний 50-річний водій Mitsubishi Lancer не впорався з керуванням та врізався в паркан.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: