#

Спадок "померлої" ДАБІ: що дозволили побудувати на Київщині

24.09.2021 19:11
Спадок "померлої" ДАБІ: що дозволили побудувати на Київщині
ЖК "Озерний гай Гатне"

Одна з головних корупційних структур країни ДАБІ в останні дні видала рекордну кількість дозволів на будівництво, серед яких і забудови в Гатному та Гнідині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "biz.liga.net".

Нагадаємо, що Кабмін 15 вересня ухвалив рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції, замість неї почне роботу новий орган - Державна інспекція архітектури та містобудування.

Слід зазначити, що за 2 тижні до ліквідації (1-15 вересня) видала 431 дозвіл на виконання будівельних робіт. Із них журналісти знайшли щонайменше 16, які викликали запитання і за якими вони можуть виникнути в майбутньому.

Так, у розслідуванні згадується, що до таких об'єктів може потрапити ЖК "Озерний гай Гатне". Його будуватиме Інтергал-Буд. Згідно з інформацією на сайті забудовника, то зводитимуть чотири шестиповерхові будинки, які розташовуватимуться за адресою: вул. Свободи, 1, село Гатне. Також зазначається, що до житлового комплексу увійдуть 47 будинків (5760 квартир) поверховістю 4-10. Із них вже побудували 12.

Роботи на цій ділянці розпочалися 2006 року, тоді 48 га в оренду отримала компанія "ПК Підряд". У 2015 році столична прокуратура спробувала оскаржити в суді законність передання земельних ділянок в оренду, оскільки, за їхніми відомостями, там є особливо цінні ґрунти, а переведення їх до іншої категорії відбувається тільки за погодженням з Верховною Радою, а такого рішення парламент не ухвалював. Було змінено цільове призначення земель водного фонду (на ділянці є водойми, що займали площу 3,3 га). Але в підсумку прокуратура програла суди.

Додається, що Ексбенефіціар ПК Підряд – Валерій Кулаков був помічником ексдепутата Володимира Зубика.

Журналісти знайшли, ще один об'єкт вартий уваги, а саме дачне селище в селі Гнідин на 25 будинків

Детальніше про нього: Державна земля площею 0,97 га призначена для колективного садівництва, випливає з земельного кадастру. Цей вид діяльності передбачає, за законодавством, виробництво, перероблювання, споживання сільгосппродукції. Займатися цим можуть сім'ї або родичі, а також індивідуальні особи, які живуть у садівничому товаристві.

Забудовник же планує побудувати 25 чотириповерхових садових будинків, зокрема з мансардою. Їхня сумарна загальна площа складе 8317 кв.м.

Генеральний підрядник проєкту – компанія Статус-Буд-2 Валерія Камаева, якйи ще є генпідрядником "Багатофункціонального храмового комплексу" на вул. Зарічна, 45 в столиці.Компанією "Дніпровські хвилі" володіє Петро Задорожній.

Читати "Моя Київщина" у Telegram