#

Спеціаліст Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції купує майно за заниженою ціною (ДОКУМЕНТ)

02.08.2023 09:00
Спеціаліст Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції купує майно за заниженою ціною (ДОКУМЕНТ)
Фото з мережі Інтернет

Спеціаліст Козятинського відділу державної виконавчої служби у Хмільницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Тарадай В.С. заволодіває майном за заниженою ціною

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Юрій Задоя.

У її декларації зазначено, що вона придбала двокімнатну квартиру в центрі міста Козятина (Вінницька область) за 49 тисяч гривень – ринкова вартість якої становила 40 тисяч доларів.

На це порушення ні поліція Вінницької області, ні податкові органи уваги не звернули.

А Козятинська міська ТГ ще й надала субсидію на житлово-комунальні послуги для В. Тарадай.

Юрій Задоя пише:

Всі мовчать, але це вже третій правочин, де ця чиновниця заволодіває майном і все як під копірку оцінюється оцінювачем і оформлюється нотаріусом Барською І.О. за "чарівною ціною" - 49 тисяч гривень.

На захист нотаріуса Барської і спеціаліста Козятинського відділу державної виконавчої служби у Хмільницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Тарадай стала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька:

За результатами перевірки інформації, проведеної Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Київ), у діях спеціаліста Козятинського відділу державної виконавчої служби у Хмільницькому районі Вінницької області Тарадай В.С. ознак порушень антикорупційного законодавства не встановлено.
Договори відчуження нерухомого майна посвідчені приватним нотаріусом Барською І.О. відповідно до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012 № 296/5 (далі – Порядок).

На що Юрій Задоя написав:

Можливо, пані Висоцька має рацію, адже якщо проводити перевірку і оцінку майна чиновників, які вони купують по 49 тисяч гривень, то в Міністерстві юстиції нікого не залишиться – ким тоді керувати?
Можливо прокуратурі слід звернути увагу на ці ганебні речі? 
Якщо все так райдужно, як описала заступниця міністра юстиції Висоцька, то чому тоді ряд чиновників Міністерств і відомств стоїть на квартирній черзі? Адже за заробітну плату заступника міністра можна щомісячно купувати квартиру в Козятині...

Нагадаємо, що депутат з команди мера Ірпеня Маркушина захопив майно вартістю два мільярди.

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст

Читати "Моя Київщина" у Telegram