#

Співробітника Вищедубечанського лісгоспу судитимуть за хабарництво (ФОТО)

22.01.2022 17:00
Співробітника Вищедубечанського лісгоспу судитимуть за хабарництво (ФОТО)
Фото з місця подій

Головного лісничого Вищедубечанського лісгоспу судитимуть за вимагання 40 тис доларів США хабаря

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР завершили розслідування стосовно головного лісничого Держпідприємства "Вищедубечанське лісове господарство", якого в жовтні 2021 року затримали "на гарячому".

Установлено, що лісничий вимагав 40 тис доларів США у директора приватного підприємства за допомогу в сприянні будівництву будинків відпочинку на території лісового господарства. Зокрема, посадовець обіцяв підготувати лист до агенції лісомисливського господарства, у якому б зазначив, що не заперечує проти оренди 1,4 га землі на 49 років підприємцем.

Лісничого затримали під час отримання першої частини хабаря у сумі 20 тис доларів США. Він обвинувачується у висловленні вимоги на одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Київська обласна прокуратура, оперативний супровід – Нацполіція.

Читати "Моя Київщина" у Facebook