#

Співробітники СБУ Київщини проведуть контрдиверсійні навчання на півночі області

15.02.2022 16:10
Співробітники СБУ Київщини проведуть контрдиверсійні навчання на півночі області
Співробітники СБУ проведуть навчання на Київщині

Від сьогодні, 15 лютого, співробітники СБУ проведуть навчання по всій території столичного регіону із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах

Як повідомляє інформаційний портал "МояКиївщина" з покликанням на пресслужбу СБУ у місті Києві та Київській області, координаційна група Антитерористичного центру розпочинає багатоетапні контрдиверсійні навчання.

У відомстві зазначили, що метою навчань є вдосконалення міжвідомчої взаємодії силових структур та органів влади, посилення захищеності об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання умовних диверсійних груп. Також у СБУ додали:

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що засвідчують особу.

Навчання пройдуть в умовах максимально наближених до реальних, із використанням спеціальної техніки та озброєння. Тому на окремих територіях можливе тимчасове обмеження пересування людей та транспорту, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд автомобілів. Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

СБУ закликає громадян бути максимально пильними. У випадку виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження, отримання інформації про диверсійну чи терористичну діяльність, потрібно невідкладно звертатися за номером «гарячої лінії» СБУ у  місті Києві  та Київській області: (044) 253-06-71, або телефонувати на лінію 102.

Окремо потрібно звертати увагу на громадян, що проявляють інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, військових об’єктів, будівель органів влади і управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати.

 Нагадаємо, що мати хлопчика, якого розбещував іноземець на Фастівщині, боїться, що кривдник залишиться без покарання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook