#

Спортсмена з Броварів та його колег, які побили працівників СБУ, захищає адвокат Януковича (ВІДЕО)

13.03.2021 13:20
Спортсмена з Броварів та його колег, які побили працівників СБУ, захищає адвокат Януковича (ВІДЕО)
Фото з місця нападу

Стало відомо, що сімох осіб, які напали на працівників СБУ та сильно побили, захищає адвокат Віталій Сердюк

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "24 Київ".

Варто нагадати, що подія сталася 11 лютого на станції метро "Університет" у Києві, де група спортсменів по-звірячому побила співробітників СБУ, а серед нападників був 18-річний житель Броварів Дмитро Жебчук.

Родичі та друзі потерпілого внаслідок жорсткого побиття професійними спортсменами офіцера військової контррозвідки розповіли подробиці інциденту, який стався 11 лютого на станції метро "Університет" у Києві.

Один з працівників СБУ внаслідок побиття важких травм не зазнав, а от військовий контррозвідник Дмитро Лонкревич опинився в реанімації. Його госпіталізували з численними ушкодженнями, а медики довго боролися за збереження життя чоловіка.

Родичі та колеги потерпілого побоюються, що зловмисникам вдасться отримати максимально м'яке покарання або взагалі уникнути його.

За словами генерал-майора запасу СБУ та експерта Українського центру аналітики та безпеки Ігоря Гуськова, почесним президентом федерації бойового самбо України є Віктор Медведчук. При цьому делегації з федерації, до якої належать спортсмени, що напали на СБУшників, регулярно їздять на спортивні змагання до Росії та окупованого Криму.

Як стверджує сестра потерпілого від побиття Єлизавета Лонкревич, клуб, де тренуються фігуранти кримінальної справи, надав їм дорогих адвокатів. Серед них – представник Віктора Януковича Віталій Сердюк.

Крім того, друзі Лонкревича стверджують, що на момент побиття ані він, ані його колега не були нетверезими, як про це намагаються розповісти представники іншої сторони.

Правоохоронці зробили зауваження 7 молодикам, які перестрибали через турнікети на станції метро "Університет".

Коли працівники СБУ спустилися ескалатором, їх почали бити. Один залишився майже неушкодженим, а Дмитро Лонкревич отримав перелом основи черепа, тріщині потилиці, скроні, та щелепи. Йому потрібно проходити довгі курси лікування та щонайменше 6 місяців реабілітації.

Також у нього діагностували кілька внутрішньочерепних гематом.

За фактом побиття чоловіків поліцейські відкрили кримінальне провадження щодо хуліганства, вчиненого групою осіб з особливою зухвалістю. Їм вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: