#

Спостерігачі на Васильківщині розгадали схему підкупу виборців

25.10.2020 19:51
Спостерігачі на Васильківщині розгадали схему підкупу виборців
Фото з мережі Інтернет

 У Васильківському районі спостерігачі зафіксували випадки підвозу виборців до дільниці й розрахунку з ними за продані голоси

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Деякі члени виборчих комісій були в рожевих масках, чим, імовірно, орієнтували виборців, які продали свої голоси. Зауважимо, що інші члени ДВК були в масках синього кольору.

Як повідомила спостерігачка, члени виборчої комісії попросили її покинути дільницю раніше 20 години. Слід зазначити, що за інформацію з анонімних джерел у Васильківському районі за голос пропонують 300-400 грн. Комісія фіксує, що явка виборців 60%.

За підкуп виборця загрожує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 159 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років. 

Нагадаємо, що правоохоронці викрили "карусель" підкупу виборців, які пропонували людям за 500 грн проголосувати за конкретного кандидата у селі Гатне Києво-Святошинського району.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: