#

Справа Бузини: радикали перекрили трасу Житомир-Київ (ВІДЕО)

15.06.2018 10:11
Справа Бузини: радикали перекрили трасу Житомир-Київ (ВІДЕО)

Сьогодні, 15 червня, близько десятої ранку активісти радикальних рухів «Карпатська Січ» та «С14» перекрили Житомирську трасу на в’їзді у Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громадське радіо".

Активісти «Карпатської Січі» та «С14» протестують проти можливого засудження Андрія Медведька та Дениса Поліщука за вбивство Олеся Бузини.

Зараз активісти пікетують будівлю ГПУ. Вони звинувачують Генерального прокурора Юрія Луценка у порушеннях під час процесу у справі вбивства Олеся Бузини. «Націоналісти тільки що зупинили кортеж Генпрокурора. Хотіли поспілкуватись про ручне правосуддя над героями війни Медведьком і Поліщуком. Але Луценко під охороною втік від діалогу з народом», — пишуть «С14».

Розгляд справи по суті з обвинувачуваними активістами Андрієм Медведьком та Денисом Поліщуком відбувається сьогодні у Шевченківському суді.  Один із обвинувачуваних підтримує позицію пікетувальників про вплив Генпрокурора на рух справи.  «Коли мотивом злочину називається участь у добровольчому русі та націоналізм — добровольці та націоналісти повстають. Бо розуміють, що сьогодні прийшли за нами, а завтра за ними», — пише Андрій Медведько.

«С14» зазначають, що у ході сьогоднішнього засідання обвинувачуваних можуть посадити до СІЗО.

Нагадаємо, колишній шеф-редактор видання «Сегодня» Олесь Бузина був убитий в Києві 16 квітня 2015 року. Бузину застрелили біля його будинку. У той же день правоохоронці знайшли автомобіль, на якому, імовірно, пересувалися вбивці Бузини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: