#

Справа Кирила Тлявова з Переяслава: обвинуваченого у вбивстві залишили під вартою

17.12.2020 20:10
Справа Кирила Тлявова з Переяслава: обвинуваченого у вбивстві залишили під вартою
Фото з місця події

Учора, 16 грудня, Переяслав-Хмельницький районний суд продовжив запобіжний захід експоліцейському Івану Приходьку, якого звинувачують у вбивстві з необережності 5-річного Кирила Тлявова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ірини Венедіктової у Facebook.

Завершився строк запобіжного заходу для обвинуваченого. Прокурори три дні боролися за те, щоб залишити експоліцейського під вартою. Щойно суддя вийшов із нарадчої кімнати – запобіжний захід продовжено ще на 60 днів, до 16 лютого 2021 року, – написала генеральна прокурорка у фейсбуці.

Венедіктова нагадала, що минулого тижня в обвинуваченого діагностували коронавірус. Його ушпиталили до спецпалати Переяслав-Хмельницької районної лікарні.

За її словами, у переддень судового засідання, 13 грудня, Приходько відмовився від лікування без присутності адвоката, а зранку наступного дня оцінити його стан було неможливо через відмову від огляду. На судове засідання 14 грудня експоліцейського доставили конвоєм. При цьому він чинив опір та відмовлявся йти. Засідання відклали, щоб визначити стан здоров’я обвинуваченого. Лікар, який його оглянув, констатував підвищені температуру та тиск.

Після цього служба судової охорони не допустила обвинуваченого до зали суду. Від участі в засіданні в онлайн-форматі сторона захисту відмовилася.

Суд прийняв рішення про перенесення засідання на останній день дії запобіжного заходу – 16 грудня. Поліцейські супроводили фігуранта до лікарні та взяли палату під цілодобову охорону.

16 грудня Іван Приходько взяв участь у судовому засіданні через відеозв'язок, перебуваючи в окремій залі суду. Під час засідання двічі викликали швидку, бо йому ставало зле. В обох випадках медики запевнили, що Приходько може брати участь у судовому процесі.

Суддя задовольнив клопотання прокурора Сергія Самчука про продовження запобіжного заходу. Перед цим прокурор аргументував, чому Приходько має залишитися під вартою: є ризик переховування та можливий тиск на свідків.

Попри всі перипетії, обвинувачений залишився під вартою. Наразі він перебуватиме в спецпалаті лікарні, а після виписки повернеться до слідчого ізолятора, – підсумувала генпрокурорка.
Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: