#

Справу про напад на журналістів у Чабанах закрили (ВІДЕО)

11.09.2020 16:29
Справу про напад на журналістів у Чабанах закрили (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що поліція закрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми", на яких напали навесні 2019 у селищі Чабани Києво-Святошинського району під час зйомок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що 6 березня 2019 року під час зйомок у селищі Чабани на знімальну групу програми "Схеми: корупція в деталях" у складі журналістки Катерини Каплюк та оператора Бориса Троценка був здійснений напад. Чоловіки завдали травм оператору і зламали відеокамеру. Після обстеження у лікарні медики діагностували у Бориса Троценка струс мозку.

Зауважимо, що під час нападу журналісти знімали сюжет про виділення в приватні руки державних земель, якими розпоряджається Національна академія аграрних наук України.  У поліції повідомили, що причиною закриття стало закінчення строку досудового розслідування.

Незрозуміло, на яких підставах слідство вирішило закрити провадження, адже в матеріалах справи було багато доказів, які могли б лягти в основу обвинувального вироку і притягнення до відповідальності. Фактично були і особи впізнані, і отримано відеозапис того, що відбувалося у кабінеті селищної ради і як перешкоджали роботі журналістів, і як вдарили оператора та пошкодили техніку. Тому рішення слідства про закриття справи нам незрозуміле, – коментує адвокатка "Схем" та керівниця юридичного напрямку Інституту розвитку регіональної преси Оксана Максименюк.

Адвокатка додала, що редакція досі не отримала постанову про закриття справи, що є незаконним. Окрім цього, редакція має намір оскаржувати це рішення в суді.

Зауважимо, що журналісти встановили, що серед тих, хто перешкоджав зйомці, були двоє заступників Чабанівського селищного голови Олександра Киризлієва. Також медійники впізнали двох чиновників: Володимира Чуприну –заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства та Юрія Бондаря – заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів.​

Також зйомці перешкоджали представники громадської організації "Розвиток Київщини", почесним головою якої є сам селищний голова Чабанівської ради Олександр Киризлієв. За свідченням знімальної групи, серед нападників був – голова цієї ГО Валерій Присяжний. Наразі вони публічно не коментували інцидент.

Нагадаємо, що 16 серпня цього року в місті Бровари невідомі зловмисники посеред ночі підпалили автомобіль, який належить співробітнику програми розслідувань "Схеми" Борису Мазуру.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: