#

Справу про розкрадання коштів на ремонті санаторію на Київщині передали в суд

03.04.2023 19:40
Справу про розкрадання коштів на ремонті санаторію на Київщині передали в суд
Фото з мережі інтернет

Перед судом у справі про розкрадання коштів на ремонті дитячого санаторію постали замовник та підрядник

Про це повідомляє інформаційний портал  "Моя Київщина"  із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

До суду скерували обвинувальні акти стосовно директора товариства за фактами заволодіння чужим майном та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України), а також ексвиконувача обов’язків головного лікаря одного з дитячих санаторіїв за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

У грудні 2021 року санаторій та компанія уклали договір підряду щодо проведення капітального ремонту приміщень закладу за понад 1,5 млн грн бюджетних коштів. Підприємство не виконало роботи у повному обсязі та передало замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт з недостовірними даними. Колишній головний лікарн не перевірив обсяги фактично виконаних робіт і підписав офіційні документи.

Директор компанії отримав кошти та легалізував їх. Відповідно до експертизи, вартість невиконаних робіт становить понад 1,1 млн грн. Під час досудового розслідування вказані збитки повністю відшкодовані.

Нагадаємо, що Київська обласна та Броварська окружна прокуратура  в апеляції відстояли право на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на грошову допомогу. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook