#

Стали відомі подробиці нападу бійцівської собаки на жінку в Ірпені

12.06.2018 05:25
Стали відомі подробиці нападу бійцівської собаки на жінку в Ірпені

Вчора, 10 червня, в Ірпені стаффордширський тер'єр напав на жінку, внаслідок чого останній через тяжкі травми довелося ампутувати кисті рук

Про подробиці трагедії редакції "04597" розповіла директор Ірпінського КП "Служба захисту та лікування тварин" Ірина Мурга, яка виїжджала безпосередньо на місце події, передає інформаційний портал "Моя Київщина".

"Собака породи стаффордширський тер'єр. Це досить крупна і міцна собака. У собаки такої породи на генетичному рівні закладена схильність до агресії, вона не ідентифікує господаря як головного. Щоб  собака була слухняною потрібно пройти цілий курс дресування. На жаль, у нашому випадку господар не взяв до уваги специфіку даної породи і провів лише кілька занять з кінологом, - зазначає Ірина. - Оглянувши собаку і послухавши сусідів, стало зрозуміло, що за собакою добре доглядали, господарі її любили і приділяли увагу, були зроблені усі необхідні щеплення (і комплексні, і від сказу)."

Безпосереднім господарем собаки був молодий чоловік, який жив разом із мамою. За його словами, жодних провів агресії з боку собаки він не помічав і спокійно залишав собаку вдома з мамою. Після цього випадку він перебуває просто в шоковому стані.

Причину, яка спровокувала собаку на напад, наразі назвати неможливо. За припущенням Ірини Мурги, це скоріше всього специфіка даної породи.

"Мені повідомили про інцидент десь о 23.30 і я одразу виїхала на виклик. На місці вже була подіція, але вони не могли зайти у будинок, де була собака. Щоб не допустити потрапляння собаки за межі території подвір'я, мені довелося разом із ловцем першою зайти на подвір'я. Почувалася як космонавт. З'ясувавши місцезнаходження собаки, ми за допомогою спеціального обладнання шприцемета ввели снодійне собаці, після чого вдалося її оглянути, - розказує Ірина.

Жінка захищалася від собаки, бо у неї були рани на голові, а у будинку було багато крові й валялася сокира.

Жінка звернулася до всіх теперішніх і майбутніх  власників собак і переконує, що перш ніж взяти собаку, потрібно ознайомитися із специфікою породи.

"Якщо Ви не зможете забезпечити їй необхідний догляд і виховання, краще не ризикуйте. На жаль, у нас в країні на законодавчому рівні не регламентоване утримання таких порід собак як стафф. І, відповідно, господарі не несуть потрібної відповідальності. У Європі, наприклад, заборонено утримання та розведення таких порід", - повідомила жінка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: