#

Стало відомо, на яких етапах відновлення перебувають села Макарівської громади

19.05.2022 09:55
Стало відомо, на яких етапах відновлення перебувають села Макарівської громади
Керівник Офісу Президента Кирило Тимошенко

Керівник Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, як екстрені служби відновлюють інфраструктуру Макарівської ОТГ, яка була зруйнована внаслідок обстрілів окупантів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Кирила Тимошенка у Facebook.

Зазначимо, що в селі Андріївка окупанти облаштували штаб в школі та зруйнували дитячий садочок. Тут знищено 74 житлові будинки, ще 274 потребують ремонту, а 43 родини потребують тимчасового житла. За словами керівника Офісу Президента, уже розпочато поточний ремонт покрівель в 50 приватних будинках. Також тут відновлено газо- та електропостачання, частково є зв’язок та інтернет.

У Мотижині ж зруйновано 15 будинків, ще 40 – пошкоджені й потребують ремонту. Від ворожого снаряду постраждав Мотижинський ліцей, який працював понад 50 років. Навчальний заклад пошкоджений на двох поверхах, кілька навчальних кабінетів повністю знищені. 

У дописі йдеться:

Зробимо все необхідне, щоб учням тут було ще комфортніше, ніж до появи окупантів і вони могли прийти сюди з початком нового навчального року.

Село Мощун зазнало серйозних руйнувань унаслідок бойових дій та потроху оговтується після їх завершення. Тиждень тому місцеві мешканці просили поновити транспортне сполучення з Києвом – автобуси вже на маршруті. Так само тривають роботи й з відновлення електропостачання, у процесі і робота над поверненням Інтернету. Але головне – це відновлення житла. 

Помічник Президента запевнив:

Наразі визначено дорожню карту по роботі над генеральним планом населеного пункту, готуються документи для його оприлюднення та проведення громадського обговорення.

Нагадаємо, що між селами Липівка та Королівка Макарівської ОТГ двоє чоловіків підірвалися на протипіхотній міні.




Читати "Моя Київщина" у Facebook