#

Стало відомо про корупційні схеми у Поліській громаді

19.06.2024 15:18
Стало відомо про корупційні схеми у Поліській громаді
Ольга Василевська-Смаглюк

Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк повідомила про корупційні схеми та тиск на активних громадян у Поліській громаді на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Ольги Василевської-Смаглюк.

Поліська громада, яка знаходиться під управлінням аграрного підприємства з Вінниччини, стала символом корупції та беззаконня. Ще до повномасштабного вторгнення це підприємство займалося незаконним засівом Чорнобильської зони кукурудзою та соняшником. Однак це лише вершина айсберга. Разом із головою громади вони підробляли документи про реєстрацію землі, не виплачували пайові та здійснювали інші протиправні дії. 

Попри численні звернення до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України, розслідування велося мляво. Основна причина – "дах" від колишньої Партії регіонів, що забезпечувала захист аграріїв, зазначила народна депутатка. Коли ж нарешті звинувачення було предʼявлено одному з номінальних керівників підприємства, він пішов на угоду зі слідством, заплатив символічну суму збитків та уникнув реального покарання.

Нардепка Ольга Василевська-Смаглюк системно та публічно критикувала все це збіговисько та всіляко протидіяла беззаконню та свавіллю Поліської селищної ради. Люди дедалі частіше почали повідомляти про нові факти корупції та махінації. Вони свідчили про крадіжку гуманітарної допомоги, незаконний тиск і звільнення неугодних. 

Після деокупації Київщини вона особисто подалася на розшук голови громади, і не знайшла нічого, і нікого, окрім повністю відкритої селищної ради, неприбраної після орків. Я стала прямим ворогом голови громади і її першого заступника, якого в Поліссі називають прямо — смотрящим

-повідомила Смаглюк.

Вона також повідомила, що вчителі, лікарі, працівники соцслужб, просто мешканці громади, які насмілюються просити допомоги поза очільницею громади, автоматично блокуються місцевою владою та звільняються з роботи або піддаються репресіям. 

Це все виглядає смішно. Люди однаково звертаються, отримують всю необхідну допомогу, а тих, кого намагаються звільнити, отримують захист та підтримку поза селищною радою. 
Ця ницість і страх хабарників, злочинців, і просто тупих, показує одне: все проходить. Особливо влада. В тюрмі місця всім вам вистачить. А ви, люди, не бійтеся

-підкреслила Ольга Василевська-Смаглюк

Нагадаємо, що екснардеп-корупціонер від Київщини мобілізувався в ЗСУ, маючи вирок суду.


Читати "Моя Київщина" у Facebook