#

Стало відомо, які компанії претендують на роль виконавця робіт для будівництва Київської обхідної дороги

27.01.2022 08:40
Стало відомо, які компанії претендують на роль виконавця робіт для будівництва Київської обхідної дороги
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що три компанії пройшли перший етап відбору на роль виконавця робіт для будівництва першої ділянки Київської обхідної дороги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Служба автомобільних доріг у Київській області" у Facebook.

Наприкінці 2021 року розпочався конкурсний відбір підрядника, який збудує першу ділянку обхідної дороги.

Відбір виконавця робіт проходить в три етапи. На перший етап – вираження зацікавленості – подалося 5 компаній, 3 з яких пройшли на наступний етап: подання кваліфікаційних пропозицій. Він триватиме до 1 лютого.

На третьому етапі учасники пройдуть оцінку комерційних пропозицій. Після цього з переможцем буде підписано договір та розпочато будівництво.

Всі три компанії є лідерами дорожнього ринку та мають досвід втілення складних та масштабних інфраструктурних проєктів:

  • ТОВ "Автомагістраль - Південь";
  • Bechtel Overseas Corporation;
  • ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI ANONIM SIRKETI.

Далі у дописі говориться, що перша ділянки Київської обхідної дороги – відрізок від траси М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп. Це буде дорога категорії Іа, протяжністю 18,050 км, із 9 штучними спорудами (мостами, шляхопроводами та естакадами).

Будівництво Київської обхідної дороги дозволить розв’язати транспортні проблеми столиці та покращити міжнародне автомобільне сполучення.

Довідково про компанії-учасниці:

  • "Автомагістраль-Південь" – українська компанія є одним з лідерів дорожнього та інфраструктурного будівництва в країні. Компанія успішно реалізує масштабні проєкти – будує нові швидкісні магістралі, транспортні розв’язки, мости, гідротехнічні споруди та аеродромні комплекси.
  • Bechtel Overseas Corporation – світовий лідер у з питань інжинірингу, закупівель та будівництва. Компанія була заснована у 1898 році та наразі є найбільшою будівельною компанією в США із проєктами у 160 країнах на семи континентах. Bechtel є компанією що за свою 123-річну історію збудувала понад 24 000 км автомобільних доріг.
  • ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI ANONIM SIRKETI – турецька компанія була заснована у 1891 році. В Україні компанія працює з 2004 року, за цей час в країні було збудовано 3 500 км автомобільних доріг.
Читати "Моя Київщина" у Telegram