#

Стало відомо, за яких умов перевізники Київщини можуть підвищувати ціни на проїзд

23.02.2021 14:40
Стало відомо, за яких умов перевізники Київщини можуть підвищувати ціни на проїзд
Фото з мережі Інтернет

У КОДА пояснили, за яких умов перевізники можуть підвищувати тарифи на проїзд

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

На території Київщини діє 513 міжміських і міжрайонних маршрутів. Вони сполучають населені пункти регіону один із одним, а також зі столицею. І наразі частина перевізників уже підготувала звернення щодо перегляду тарифів на проїзд.

Загалом у нашому регіоні працює 71 перевізник. Із цієї кількості 39 перевізників уже подали до управління пасажирських перевезень економічне обґрунтування на перегляд вартості проїзду на 368 маршрутах. Наші фахівці наразі вивчають усі розрахунки. Поки що жоден перевізник погодження на підняття цін не отримав, – зауважила заступниця голови КОДА Тетяна Щербак.

Вона додала, що до облдержадміністрації почала надходити інформація про підняття цін деякими перевізниками в односторонньому порядку без погодження з управлінням.

У зв’язку з цим очільник Київщини Василь Володін дав доручення якомога швидше розібратися у ситуації. Ми вже готуємо звернення до Антимонопольного комітету щодо наявності антиконкурентних узгоджених дій, а також до Міністерства інфраструктури щодо роз’яснення можливості обґрунтування  тарифу, згідно з економічними показниками та методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту. Окрім цього, плануємо провести робочу нараду з перевізниками, які самовільно підняли ціни на проїзд, щоб врегулювати тарифи на перевезення, – уточнила Тетяна Щербак.

Нагадаємо, що до суду був скерований обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно чоловіка, який вчинив розбій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook