#

Старинська птахофабрика мільярдера Косюка фігурує в кримінальних справах про відмивання коштів

08.12.2020 08:40
Старинська птахофабрика мільярдера Косюка фігурує в кримінальних справах про відмивання коштів
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що діяльність Старинської птахофабрики базується на порушенні закону, про що кажуть судові рішення, де згадується розслідування кримінального провадження, пов'язаного з компаніями Косюка, і де фігурують просто грандіозні суми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на "Апостроф".

Так судячи з тексту рішення Печерського районного суду м. Києва, оприлюдненим ще рік тому(від 21.11.2019), відомо, що прокуратурою здійснюється процесуальний нагляд в розслідуванні кримінального провадження №12018100060003659 (розпочато в 2018 році). За ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, відносно можливих фактів легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом ЗАТ "Миронівський хлібопродукт" (код ЄДРПОУ 25412361),  – написано в Реєстрі досудових розслідувань.

З матеріалів клопотання слідує, що протягом 1 півріччя 2019 ЗАТ "Миронівський хлібопродукт", з метою продажу податкового кредиту і можливого переказу коштів в невраховану готівку, здійснило фінансові операції пов'язані з реалізацією м'ясної продукції і субпродуктів курятини 37 суб'єктам господарювання з ознаками фіктивності на суму 733 млн грн".

Також у 2017 році з держбюджету України було виділено 1,91 млрд грн на дотації аграрним підприємствам. При цьому птахівникам пішла половина зазначеної суми. А серед птахівників найбільша частка (42%) дісталася "Миронівському хлібопродукту" – 809 млн грн, які були розподілені серед компаній, що входять до агрохолдингу ПрАТ "Миронівська птахофабрика", СТОВ "Старинська птахофабрика", ПрАТ "Оріль-Лідер" і ДП "Перемога нова" .

Нагадаємо, що подружжя Олександр і Галина Гереги купили 26 ділянок землі в одному з сіл на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: