#

Статисти оприлюднили розмір середньої зарплати на Київщині

21.02.2019 13:14
Статисти оприлюднили розмір середньої зарплати на Київщині
Фото з мережі Інтернет

У грудня минулого року середній розмір заробітної плати на Київщині перевищив "мінімалку" в три рази і становив понад 11 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ статистики у Київській області.

За інформацією відомства, середньооблікова кількість штатних працівників Київщини у грудні 2018 року склала 357,5 тис осіб, на оплату праці яким було спрямовано 4,0 млрд грн.

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників у 3,0 рази перевищив рівень мінімальної заробітної плати  (3723 грн) і становив 11164 грн, що на 18,0% більше, ніж у листопаді 2018р. За одну оплачену годину нараховано 78,70 грн.

Протягом грудня 2018 року збільшення номінальної заробітної плати зафіксовано практично в усіх видах економічної діяльності – від 3,8% в сфері інформації та телекомунікацій до 35,2% у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні. Виняток склали лише працівники сільського господарства, мисливства та надання пов’язаних з ним послугах, рибного господарства, де відбулося зменшення показника на 7,9% та 14,4%.

Найбільш оплачуваними в економіці області були працівники фінансової та страхової діяльності, в промисловості - виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, заробітна плата яких перевищила середній показник по області в 1,5-8,7 рази.

Значно нижчою залишалася заробітна плата працівників сфери текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, поштової та кур’єрської діяльності, де співвідношення рівня оплати праці з середнім по економіці області не перевищувало 52,5%.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: