#

Ставищенська центральна районна бібліотека поповнилась новими книгами (ФОТО)

08.08.2020 14:00
Ставищенська центральна районна бібліотека поповнилась новими книгами (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно книжковий фонд Ставищенської центральної районної бібліотеки поповнився книгами, подарованими їх автором - Ганною Василівною Секрет (Ляшенко)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Анастасії Коваленко у Faсebook.

Як зазначає жінка, Ганну Василівну пам’ятають жителі Ставищенського району, як організатора та ведучу цікавих масових заходів, концертів  провідних акторів театру і кіно, естрадних співаків, та виконавців народних пісень.

Створення "Клубу фронтових друзів", роботу якого протягом багатьох років вела Ганна Василівна на теренах нашого району – це справжня шана і вдячність ветеранам Другої  світової війни за їх подвиг. Ветерани - наші земляки завжди з любов’ю і вдячністю згадували Ганну Секрет, - пише Анастасія Коваленко. 

Повернувшись до свого рідного Вінницького краю, Ганна Василівна створила на вінницькому обласному телебаченні масштабні проекти   "Дивоцвіти", "Будьмо знайомі".  На батьківській садибі в селі Правилівка Оратівського  району вона проводить фестивалі, що користуються великою популярністю серед професійних виконавців та аматорських колективів: "Липневі посиденьки", "Тернова хустка", "Молюся за тебе, Україно" та найяскравіше дійство - "Фестиваль борщу".

Зазначимо, що за свою творчу працю Ганна Василівна Секрет нагороджена званням "Заслужений журналіст України" та орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. 

У своїх книгах Ганна Секрет розповідає про людей, які зустрічаються на її життєвому шляху, про свої роздуми, переживання, які спонукають до творчості.  Видання "Золота скриня дивосвітів" являє собою збірку листів, спогадів, газетних публікацій та поетичних присвят на адресу унікальних проектів "Дивоцвіти", "Будьмо знайомі", "Театр на городі". Літературні і фотоматеріали яскраво і різнобічно ілюструють важливість неупередженої оцінки історичних, суспільних і соціальних проблем, демонструють галерею прекрасних людей, - йдеться в дописі. 

У книзі "На борщах зростає Україна" зібрано рецепти цієї унікальної української страви, вірші, пісні, відгуки учасників фестивалю- журналістів, письменників, артистів, державних діячів. А на світлинах відтворено літопис фестивалю.

Взявши до рук  незвичайні книги Ганни Секрет, ви поринете у прекрасний і до щему рідний світ традицій і звичаїв наших мудрих предків. Творчість Ганни Василівни Секрет - проекти, книги - це колосок культурної і духовної ниви нашої України, - пише Анастасія Коваленко.

Нагадаємо, що у Ставищенському районі в Бесідському навчально-виховному комплексі "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок" встановили інноваційну електричну котельню. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram