#

Столична суддя придбала земельну ділянку в Хотянівці за 2,5 млн грн (ФОТО, ВІДЕО)

24.11.2021 11:06
Столична суддя придбала земельну ділянку в Хотянівці за 2,5 млн грн (ФОТО, ВІДЕО)
Тетяна Ільєва

Журналісти виявили, що родина судді Печерського суду Тетяни Ільєвої користується дорогими авто та будує маєток у Хотянівці, проте не звітує про це в деклараціях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Українська правда".

Журналісти з’ясували, що Ільєва володіє маєтком завбільшки 264 квадратних метри в Хотянівці. Земельну ділянку, яка коштує близько 2,5 млн грн, суддя отримала як подарунок від тітки, а гроші на будівництво – двома подарунками від матері.

У її декларації відповідних коштів до початку будівництва не було.

Водночас, за версією журналістів видання, матір та тітка судді проживають у Могилів-Подільському (Вінницька область) та займаються фермерством. Зокрема, мама буцімто продає пиріжки на місцевому ринку.

Родина має 50 гектарів землі, на яких вони керують власним фермерським господарством.

Також суддя користується авто преміум-класу. На початку листопада Ільєва придбала Range Rover, вартість якого на ринку сягає 500 000 грн і більше. Також цього року суддя придбала Mercedes G-класу і BMW X5.

Донька Ільєвої придбала Toyota Land Cruiser 2000, вартість якого не менше 1,5 млн грн. На момент купівлі вона завершувала навчання у виші й задекларованих доходів такого обсягу не мала.

Суддя відмовилась пояснити журналістам походження таких коштів.

Нагадаємо, що колишній в.о. начальника управління Держкомзему одного з районів Київщини може потрапити за ґрати через значні махінації із присвоєнням земельних ділянок.



Читати "Моя Київщина" у Facebook