#

Столичний блогер знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ (ФОТО)

23.09.2022 17:10
Столичний блогер знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ (ФОТО)
Підозрюваний

Служба безпеки України у Києві задокументувала інформаційно-підривну діяльність відомого блера, який поширював російську пропаганду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Блогер він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території Київщини. У своїх стрімах він ображав наших військових, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів. Відзнятий матеріал блогер викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

СБУ не розголошує ім’я блогера, проте, за повідомленням ЗМІ, йдеться про засновника ресурсу dtp.kiev.ua. Влада Антонова.

Було встановлено, що деструктивний контент цього зловмисника широко використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових "новин" щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

В СБУ стверджують:

Таке провокативне відео представники спецслужб рф використали для "розгону" дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини. Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.

Наразі колаборанту повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури було викрито трьох мешканців Києва, які співпрацювали зі спецслужбами Росії.



Читати "Моя Київщина" у Telegram