#

Студент із Переяслава здобув два "золота" на чемпіонаті Європи з плавання

13.07.2022 16:20
Студент із Переяслава здобув два "золота" на чемпіонаті Європи з плавання
Фото з місця події

Першокурсник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Володимир Лісовець приніс збірній України дві золоті медалі чемпіонату Європи з плавання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на сайт університету.

Чемпіонат Європи серед юніорів з плавання відбувався у румунському Бухаресті з 5 по 10 липня 2022 року. Володимир Лісовець приніс збірній два "золота". Спершу студент став тріумфатором запливу на дистанції 50 метрів брасом. Сковородинівець показав другий час (28.15 с) у своєму кваліфікаційному запливі, де поступився сербу Урошу Зівановичу.

У півфіналі він фінішував другим, у фіналі українському плавцю вдалося покращити час і обійти обох головних суперників: різниця між трійкою призерів становила 0.07 секунди. Із результатом 27.62 с. Лісовець на 0.03 с випередив де Ґрута й залишив позаду Зівановича та здобув перше в кар’єрі "золото" на цій дистанції.

Ще одну медаль студент приніс Україні на дистанції 100 м брас (1:00.96). Титул чемпіона Європи серед юніорів став другим у кар’єрі українця. У 2021-му він теж переміг на 100-метрівці.

Нагадаємо, що в Академії спорту у місті Буча відкривається секція з боксу для дітей.

Читати "Моя Київщина" у Facebook