#

Суд наклав арешт на землю під ЖК "Синергія Сіті" в Ірпені

18.09.2019 14:34
Суд наклав арешт на землю під ЖК "Синергія Сіті" в Ірпені
Фото з мережі Інтернет

13 вересня суд наклав арешт на шість земельних ділянок загальною площею понад 29 гектарів у місті Ірпінь, на яких компанія "Синергія" повинна була будувати ЖК "Синергія Сіті"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Delo.ua".

Рішення було винесено в рамках кримінального провадження від 4 вересня 2019 року, відкритого Києво-Святошинської місцевою прокуратурою за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Відповідно до постанови, власникам і користувачам земельних ділянок забороняється відчужувати, розпоряджатися або користуватися цією землею.

Юристи в таких випадках рекомендують інвесторам, які вже вклали гроші в проекти ЖК "Синергія Сіті", невідкладно звернутися до відділу продажів та розірвати договір, поки компанія-забудовник не встигла вивести кошти й оголосити про банкрутство. Також інвесторам рекомендується подавати індивідуальні скарги про шахрайство з боку забудовника, оскільки про незаконність генерального плану та вірогідність притягнення до кримінальної відповідальності за незаконну забудову компанії і її топменеджменту було відомо заздалегідь.

Києво-Святошинська місцева прокуратура вимагає визнати протиправним і скасувати рішення про затвердження оновленого Генерального плану міста Ірпінь. Зокрема, встановлено, що 19 грудня 2018 року Ірпінська міськрада прийняла рішення "Про затвердження містобудівної документації — оновленого Генерального плану міста Ірпінь", який суперечить інтересам Ірпінської територіальної громади та прийнятий без урахування державних, громадських і приватних інтересів.

Крім того, радник міністра внутрішніх справ Армен Согомонян заявив, що незаконно побудовані в Ірпені житлові будинки будівельної групи "Синергія" можуть бути знесені або націоналізовані за борги.

ЗМІ називають "Синергія" одним із найгірших забудовників Ірпеня через низьку якість будівництва, ризикованою схемою фінансування і великої кількості недобудованих проектів. В Ірпені вже є один великий будівельний проект-банкрут — ЖК "Благодатний", що належить Ігорю Вишнякову, колишньому секретарю Ірпінської міської ради.

Також нагадаємо, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на землі та будинки колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: