#

Суд наклав арешт на цінне майно мера Обухова

30.04.2020 18:30
Суд наклав арешт на цінне майно мера Обухова
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що відповідно до рішення Голосіївського районного суду міста Києва на усе майно мера міста Обухів Олександра Левченка було накладено арешт

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ухвалу суду.

Встановлено, що протизаконні дії мера міста завдали збитків місту на загальну суму 4,13 млн грн. Відтак, було накладено арешт на будинок, гараж, три ділянки загальною площею 5,75 га та автомобіль Toyota Land Cruiser Prado 150.

Арешт накладено у рамках кримінального провадження, яке з квітня 2019 року розслідують слідчі Головного управління СБУ у Києві та Київській області.

Відомо, що у 2017 році обухівський міський голова вступив в злочинну змову з членом виконавчого комітету Обухівської міськради, начальником земельного відділу та начальником юридичного відділу виконкому Обухівської міськради з метою розтрати земельної ділянки на території Обухова. Відтак, чиновники прийняли рішення про виділення цієї ділянки обслуговуючому кооперативу у власність безкоштовно.

Ба більше, був створений ОК "ЖБК "Кальміус", якому було передано 1,15 га під будівництво багатоповерхового житлового будинку. Однак, слідство встановило, що це підприємство не є житлово-будівельним кооперативом, тому законних підстав для отримання ділянки не мав. Крім того, до міськради були надані неправдиві відомості щодо його учасників. Так, членами "Кальміусу" було в реальності 4 осіб, а за документами – 937 осіб, з яких майже 19% – учасники бойових дій, 49% – вимушено переселених осіб, і 32% – інші категорії населення.

Відтак, умисними незаконними діями обухівського міського голови територіальній громаді міста завдано збитків на загальну суму 4,13 млн грн.

Нагадаємо, що в місті Обухів з 17 квітня через спалах COVID-19 припинило свою роботу підприємство "Компанія Май Україна".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: