#

Суд обрав міру запобіжного заходу для ексголови Києво-Святошинської райради (ФОТО)

20.08.2020 11:20
Суд обрав міру запобіжного заходу для ексголови Києво-Святошинської райради (ФОТО)
Вадим Гедульянов

Учора, 19 серпня, Києво-Святошинський районний суд обрав запобіжний захід Вадиму Гедульянову у справі щодо розтрати бюджетних коштів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Зазначимо, що нещодавно прокурор Києво-Святошинського району особисто повідомив про підозру Вадиму Гедульянову за фактом розтрати бюджетних коштів, причому зробив це в присутності журналістів.

У листопаді 2016 року підозрюваний, будучи головою Києво-Святошинської районної ради, уклав договір з товариством про здійснення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради. У подальшому експосадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що товариство умови договору не виконало, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів. На підставі яких підряднику з місцевого бюджету незаконно перераховано 1,2 млн грн. Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт складає більше 70 тис грн.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Колишній голова Києво-Святошинської районної ради повинен невідкладно з’являтися до слідчого в разі, якщо його викликатимуть.

Сам підозрюваний встиг заявити про "політичні переслідування" і про те, що "владою його не залякати". При цьому Гедульянов називає себе "лідером рейтингу", правда, не уточнює якого саме. Найцікавіше, що підозрюваний планує очолити список "Європейської солідарності" і балотуватися на посаду голови Боярської ОТГ від цієї політсили. Чому ж проукраїнська політична сила зупинила свій вибір на людині з такою, м'яко кажучи, неоднозначною біографією? Адже цей політик не тільки має сумнівне походження, свого часу він встиг побувати активним членом Партії регіонів.

Нагадаємо, що 18 серпня на швидкісній трасі Київ-Одеса в одного із вантажних автомобілів лопнула покришка переднього колеса й той влетів у металевий відбійник.


Читати "Моя Київщина" у Telegram