#

Суд відпустив мера Дикого на поруки

28.09.2022 16:00
Суд відпустив мера Дикого на поруки
Геннадій Дикий

Стало відомо, що суд відпустив на поруки п'яти осіб місько голову Білої Церкви Геннадія Дикого

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням "Словоі діло", це зауважує пресслужба САП і ВАКС.

Варто зауважити, що Дикого підозрюють у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді. Розслідування НАБУ встановило, що у 2018 році власник недобудови запропонував Дикому придбати її для потреб міста за 24 млн грн.

Однак згодом Мер Білої Церкви прокоментував підозру від антикорупційної прокуратури та сказав, що свою правоту доведе у судовому порядку.

САП інформує:

27 вересня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області. Суд оцінив вагомість наявних доказів про вчинення даною особою інкримінованих правопорушень та визнав підозру обґрунтованою. Разом з цим, суддя застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

У прокуратурі додали, що вирішать щодо оскарження вказаного запобіжного заходу після ознайомлення з повним текстом рішення суду. У ВАКС повідомили, що поручителями є п'ятеро осіб.

На підозрюваного поклали такі обов'язки:

  • прибувати за кожною вимогою;
  • повідомляти про виїзд із Київської області, зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами;
  • здати на зберігання закордонні паспорти.

За інформацією "Слово і діло", йдеться про мера Білої Церкви Геннадія Дикого. Його поручителями стали: народний депутат від фракції "Слуги народу" Валерій Колюх; депутати Київської обласної ради Олександр Поляруш і Володимир Сабадаш; перший заступник голови Київської облради Ярослав Добрянський і колишній командир 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Вдовиченко.

Читати "Моя Київщина" у Telegram