#

Суд вимагає знесення незаконно побудованих споруд на Вишгородщині

21.02.2022 17:30
Суд вимагає знесення незаконно побудованих споруд на Вишгородщині
Фото з місця подій

На Вишгородщині за позовом прокуратури суд зобов’язав знести самочинно збудовані об’єкти на території лісу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо розірвання договору про довгострокове користування лісами й зобов’язав фізичну особу знести самочинно побудовані капітальні будівлі та тимчасові споруди.

Встановлено, що фізична особа уклала з ДП "Вищедобучанське лісове господарство" договір довгострокового тимчасового користування лісовою ділянкою площею 0,3 га. Землі планувалося використовувати для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, проте відповідач звів на вказаній ділянці ряд капітальних та тимчасових споруд, які використовував у приватних цілях.

Оскільки такі дії порушують вимоги природоохоронного законодавства й умови договору, Київська обласна прокуратура звернулася до суду із відповідним позовом, який наразі задоволено судами першої та апеляційної інстанції.

Таким чином відповідача зобов’язано знести самочинно збудовані будівлі, у тому числі двоповерховий капітальний будинок з мансардою, влаштований на монолітному залізобетонному фундаменті.

Нагадаємо, що 18 лютого мешканець села Нові Петрівці намагався викрасти кутники опори лінії електропередач, але йому це не вдалося.


Читати "Моя Київщина" у Facebook