#

Суд закрив справу по звинуваченню першого заступника Бориспільського голови

09.12.2019 17:24
Суд закрив справу по звинуваченню першого заступника Бориспільського голови
Микола Корнійчук

Сьогодні, 9 грудня, у Бориспільському міськрайонному суді закрили справу по звинуваченню першого заступника Бориспільського міського голови Миколи Корнійчука в хабарництві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "borispol.org.ua".

Нагадаємо, що 19 липня тодішній Генеральний Прокурор України Юрій Луценко виклав у себе на сторінці відео, де видно як іде розподіл грошей на чотири частини. У дописі до відео прокурор зазначив, що "в Борисполі, йдуть обшуки в міськраді й за місцем проживання чиновників.

Тоді на хабарі розміром у 60 тис грн попався перший заступник міського голови Микола Корнійчук. За інформацією, яку опублікувала обласна прокуратура, заступник мера Борисполя, у змові з іншими чиновниками міськради, налагодили схему вимагання коштів від підприємців про укладення договорів підряду для виконання робіт чи послуг за бюджетні кошти.

Під час сьогоднішнього засідання сторони обвинувачення та захисту надали кожен свої пояснення по справі. Так, адвокати підозрюваних подали клопотання про закриття справи, оскільки строк досудового розслідування закінчився, а підзахисним не було повідомлено про підозру. Прокурор не погодився з цим, про що й повідомив суддю.

Після ознайомлення в нарадчій кімнаті з усіма документами по справі, суддя виніс рішення про закриття справи, оскільки були порушені терміни (відповідно до ст. 284 КПК). При цьому було зазначено, що Бориспільська місцева прокуратура може в 7-денний термін подати апеляцію в Апеляційний суд Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: