#

Суд зобов’язав “Орлан-Інвест Груп” сплатити до бюджету Ірпеня 4,7 млн грн

25.11.2019 07:14
Суд зобов’язав “Орлан-Інвест Груп” сплатити до бюджету Ірпеня 4,7 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно стало відомо, що суд виніс рішення ТОВ "Орлан-Інвест Груп" сплатити до бюджету Ірпеня понад 4,7 мільйонів гривень заборгованості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Ірпінської міської ради.

Ще 8,3 мільйони гривень вони мають сплатити згідно з договорами пайової участі добровільно, а у разі несплати – за рішеннями судів.

"Завдяки злагодженій роботі юридичного відділу Ірпінської міської ради, найбільш злісного неплатника пайової участі зобов’язано повернути до бюджету Ірпеня повернуто понад 4,7 мільйонів гривень. Ще 8,3 мільйони ТОВ "Орлан-Інвест Груп" та забудовник Антон Мирончук мають сплатити згідно з договорами пайової участі. Найбільшому неплатнику пайової участі не вдалося оскаржити в судовому порядку ні самі договори, ні положення про сплату пайової участі", - зазначають у прес-службі Ірпінської міської ради.

Зокрема, Верховний суд України зобов’язав компанію-забудовника сплатити до міського бюджету 1,7 млн грн. Після цього виконавча служба наклала арешт на рахунки та майно ТОВ "Орлан-Інвест Груп". Наразі проходить опис майна боржника зі сплати пайової участі.

6 листопада компанія "Орлан-Інвест груп" програла Ірпінській міській раді ще один суд. Рішенням Господарського суду Київської області "Орлан-Інвест груп" має сплатити до міського бюджету Ірпеня ще 457577 гривень.

8 листопада Господарський суд Київської області стягнув з ТОВ "Орлан-Інвест груп" до бюджету Ірпеня 2243375,6 гривень.

18 листопада Господарський суд Київської області своїм рішенням стягнув з ТОВ "Орлан-Інвест Груп" ще 302498,63 грн.

Також Ірпінський відділ Національної поліції днями відкрив кримінальне провадження за номером 12019110040001899 за ч.4 ст.358 КК України щодо несплати пайової участі забудовником Антоном Мирончуком. Це сталося після того, як прокуратура Ірпеня відкрила та наступного ж дня без жодних слідчих дій закрила аналогічне провадження. Тепер неупереджені слідчі дії здійснюватиме поліція Ірпеня, керівник якої Олег Петренко нещодавно був нагороджений Міністром МВС Арсеном Аваковим за успішні пошуки вкраденої дитини в Коцюбинському.

Антон Мирончук та його компанія "Орлан-Інвест Груп" є найбільшими неплатниками пайової участі до місцевого бюджету. Бюджет Ірпеня недоотримав від Антона Мирончука та його компанії "Орлан-Інвест Груп" понад 13 млн. грн.

Раніше місцеві активісти звинувачували Антона Мирончука у організації побиття громадських діячів та використання "тітушок" для нападу на активістів та спалення їхніх автівок.

Нещодавно Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка взяв на особистий контроль справи власника будівельної компанії "Орлан-Інвест Груп" Антона Мирончука та доручив розслідувати незаконні дії забудовника заступнику Генпрокурора Віктору Трепаку. Про це повідомила у своєму Facebook Народний депутат України від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк.

Також нагадаємо, що в Ірпені в районі ЖК "Синергія" стався вибух на трансформаторній підстанції поряд із дитячим майданчиком.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: