#

Суддя Григор'єва, яка розглядала справу танкіста 72-ої бригади, "відмазала" сина нардепа

09.04.2020 11:40
Суддя Григор'єва, яка розглядала справу танкіста 72-ої бригади, "відмазала" сина нардепа
Ірина Григор‘єва

Ірина Григор‘єва, яка засудила танкіста 72-ої бригади ім. Чорних Запорожців Дмитра Балабуху за вбивство, допомогла уникнути покарання сину друга Януковича

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Спілка ветеранів війни з Росією" у Faсebook.

Як розповідається у дописі, Григор‘єва Ірина Вікторівна впродовж усіх засідань Верховного суду у справі Дмитра Балабухи перебивала адвокатів, тиснула на них, відверто ставала на бік обвинувачення. Захисники Марія Островська і Наталія Фещик відразу відмітили це й заявили відвід судді, який, на жаль, не був задоволений колегією.

"І виявили, що її рішення на посаді судді Апеляційного суду Києва зіграло ключову роль у звільненні від відповідальності організатора і безпосереднього учасника звірячого вбивства. У 2007 році син "улюбленого єгеря" Януковича і народного депутата від "Партії регіонів" Володимира Демішкана - Сергій, разом з двома подільниками, викрав свого партнера по бізнесу Василя Кривозуба, довго катував його, потім злочинці прив‘язали до ще живого чоловіка батарею і втопили", - йдеться у дописі.

Далі зазначається, що злочин відразу ж був розкритий правоохоронцями, всі бандити затримані. Справа рухалася до вироку, де Сергію Демішкану загрожувало довічне ув‘язнення. Подільники дали свідчення, що саме Демішкан безпосередньо організовував і на місці керував убивством. Але все змінилося у 2010 році, коли президентом став Янукович. Версія злочинців моментально змінюється. Один з подільників Демішкана бере всю вину на себе. Каже, що задушив Кривозуба з необережності, а топили вони вже мертве тіло. Суддя Григор’єва в 2010 році відправляє справу на додаткове розслідування і випускає Демішкана з СІЗО. Тоді ж у 2010 році "Партія регіонів" віддячує судді Григор‘євій й голосує у Верховній раді за призначення її суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Це рішення в результаті відіграло ключову роль у підсумковому вироку. Подільники Демішкана отримують 5 і 7 років тюрми, а сам організатор звірячого вбивства умовний термін. Після Революції Гідності справу проти Сергія Демішкана поновили. Але на той час він, разом з батьком, уже встигають втікти до Сочі, де зараз чудово себе почувають і займаються бізнесом.

"Саме через цей випадок Громадська рада доброчесності у 2017 році просить не призначати Григор‘єву суддею реформованого Верховного суду. Але, незважаючи на це, її все ж призначають. Отже, ми бачимо, хто зараз визначає наші долі у Верховному суді. Людина, що допомогла уникнути довічного ув‘язнення організатору і безпосередньому учаснику умисного звірячого вбивства Сергію Демішкану й посадила бойового офіцера-танкіста інваліда війни Дмитра Балабуху на 8 років", - наголошується в дописі.

Також нагадаємо, що 8 квітня 28-річного білоцерківчанина, який у 2018 році задушив рідну дочку, засудили на 14 років позбавлення волі

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: