#

Суддю з Баришівки відсторонили від роботи за клопотанням Холодницького

07.03.2019 17:13
Суддю з Баришівки відсторонили від роботи за клопотанням Холодницького
Олександр Лисюк

За клопотанням керівника САП Назара Холодницького було відсторонено від здійснення правосуддя голову Баришівського районного суду Олесандра Лисюка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"5 березня 2019 року Вищою радою правосуддя задоволено клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - повідомляють у відомстві.

Суддю відсторонено від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, тобто на час розгляду справи судом.

Також зазначено, що Олександр Лисюк обвинувачується у висловлені прохання надати неправомірну вигоду у сумі понад 565 тис гривень за винесення рішень у цивільних справах на користь позивачів та одержані частини неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Кримінальне провадження перебуває на розгляді Бобровицького районного суду Чернігівської області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: