#

Сумнівна благодійність: у Білій Церкві роблять примусові платні тести на COVID-19 (ФОТО)

11.05.2020 09:53
Сумнівна благодійність: у Білій Церкві роблять примусові платні тести на COVID-19 (ФОТО)
Фото з першоджерела

Стало відомо, що у Білоцерківській лікарні пацієнтів змушують робити непотрібні їм платні тести на коронавірус під виглядом благодійної допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Анатолія Штефана у Facebook.

Наразі відомо, що молодій дівчині, яка була змушена звернутися до Білоцерківської лікарні №3, відразу запропонували пройти тест на COVID-19, який коштує 429 грн. Оскільки усі тести на коронавірус – безкоштовні, їй запропонували підписати бланк про так звану "благодійність". Однак згодом гроші неповнолітній пацієнтці повернули.

Після того як мати підняла гвалт гроші дівчині повернули. От скажіть як же без матюків коментувати ці дії людей в білих халатах? Ми всюди пишемо, підтримуємо, ми всюди допомогаємо, а тут знову черговий бізнес - проект на який я теж одного разу ледве не потрапив, тому і вирішив написати, - йдеться у повідомленні.

За словами автора, вартість проведення тесту напряму залежить від вашого майнового статусу.

Суми вони самі вигадують, в основному дивлячись як хто одягнений, - зазначає чоловік.

Ба більше, у цій лікарні усі планові операції проводять лише за наявності пройденого тесту на коронавірус, за який також потрібно заплатити.

Лікар сказала, що планові операції проводять тільки, якщо є тест на ковід. Суму сказали також 429 грн. Хоча наче за постановою всі тести і навіть ПЦР безкоштовні. Тепер думаємо, де взяти ще 1000 грн додатково на операцію, бо так, як дитині 4 роки, то і мені прийдеться робити цей тест щоб мати змогу залишитися з сином в лікарні, - повідомляє Олена Шевченко.

Нагадаємо, що білоцерківські поліцейські затримали 19-річного грабіжника, який вже мав проблеми із законом, за вчинення чергової крадіжки.


Читати "Моя Київщина" у Telegram