#

Свобода слова в Гостомелі: селищний голова тисне на ЗМІ та підкупає поліцію

01.09.2020 14:25
Свобода слова в Гостомелі: селищний голова тисне на ЗМІ та підкупає поліцію
Юрій Прилипко

Сьогодні, 1 вересня, вранці на замовлення Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка поліція Ірпеня незаконно затримала розповсюджувачів газети "ЗНАЮ"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Сайт міста Ірпінь".

Зазначимо, що працівники редакції розповсюджували в Гостомелі черговий випуск газети "ЗНАЮ", в якому опубліковано журналістське розслідування про причетність Юрія Прилипка до корупційних дій. Юрій Прилипко разом зі своїм скандальним зятем Ростиславом Скуратівським на очах у працівників поліції в грубій формі погрожували фізичною розправою працівникам редакції газети "ЗНАЮ".

Поліція жодним чином не відреагувала на погрози. На вимогу Прилипка співробітники поліції Ірпеня безпідставно та незаконно затримали працівників газети та доставили до Ірпінського відділу поліції, де їх незаконно утримували без пояснення причин затримання, — повідомили в редакції газети.

У повідомленні зауважується, що газета "ЗНАЮ" є виданням офіційно зареєстрованим, згідно з вимогами законодавства. У номері, який розповсюджується, викладена виключно фактажна інформація.

Редакція газети публічно звернулася до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та до очільника Національної поліції в Київській області Андрія Нєбитова з вимогою притягнути до відповідальності працівників поліції Ірпеня, які незаконно затримали та утримували журналістів газети, та Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка, який погрожував працівникам редакції фізичною розправою.

Нагадаємо, що Василь Володін завітав до Гостомеля аби перевірити, на якому етапі ремонт доріг.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: