#

Свято в Коцюбинському: селище відзначає 80-річний ювілей

11.02.2021 10:00
Свято в Коцюбинському: селище відзначає 80-річний ювілей
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 11 лютого, виповнюється 80 років із дня утворення селища Коцюбинського на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку селищного голови Сергія Даніша у Facebook.

Коцюбинське відзначає свій символічний День народження. Саме цього дня, рівно 80 років тому – 11 лютого 1941 року – хутір Берковець став селищем міського типу та був перейменований у селище імені Коцюбинського. Згодом – Коцюбинське, – зазначається в повідомленні.

Розповідають, що насправді історія села почалася раніше, і перші поселення тут з’явились ще на початку XX століття під час будівництва залізниці Київ – Ковель. А потім була побудована станція "Біличі".

У 1932 році сюди через будівництво танкового полігону примусово переселили мешканців хутора Берковець, що був розташований неподалік. За свідченнями істориків, тоді червоноармійці розібрали хати селян і перевезли їх до станції "Біличі". Берковчани зібрали свої будинки на новому місці, а поселення назвали Новий Берковець, – розповів Даніш.

Він зауважив, що цього року Коцюбинське почало відлік своєї нової історії – як спроможна Коцюбинська об’єднана громада.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України розпочне аукціон із продажу Ірпінського виправного центру (№132) уже в середині лютого.

Читати "Моя Київщина" у Telegram