#

Сьогодні на Київщині стартував рибальський сезон

20.06.2022 15:15
Сьогодні на Київщині стартував рибальський сезон
Фото з місця події

Сьогодні, 20 червня, у Київській області на водоймах стартує рибальський сезон, але з певними обмеженнями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київський рибоохоронний патруль" у Facebook.

Із 20 червня на водоймах загального користування дозволяється вилов риби з берега та човна вудками усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом з блешнею. Добова норма вилову риби становить 3 кг.

Також у рибпатрулі наголошують, що існують мінімально допустимі розміри риби, при яких її можна брати в улов: сом – 70 см, судак – 42 см, щука – 35 см, лящ – 32 см, короп – 25 см, лин – 20 см та інші.

У дописі зауважується:

Проте застерігаємо, на період воєнного стану може бути заборонена навігація для маломірних (малих) суден, моторних суден, прогулянкових, вітрильних, спортивних, швидкісних суден, суден флоту рибної промисловості, водних мотоциклів і засобів розваг на воді. Такі розпорядження видаються обласними військовими, міськими чи районними державними адміністраціями. Просимо уточнювати інформацію у вказаних державних органів, бути обачливими та обережними.

Ще рибалок застерігають, що заборона на вилов раків триває по 30 червня, а після цього їх можна добувати ручним збиранням, раколовкою-"хапкою" із діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою, "розщіпом" - не більше п'яти снастей на ловця. Норма – 30 шт. на особу.

Щодо підводного полювання, то рибпатульні зауважиди, що воно дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця. Здійснення промислового вилову на водосховищах розпочинається з 25 червня.

Також  у Київсткій області існує заборона на вилов водних біоресурсів протягом всього року:

  • на Київському водосховищі (перед гирлом р. Тетерів);
  • на Канівському водосховищі (на відстані 5 км вниз від греблі Київської ГЕС, у затоці "Річище" вниз, від греблі до гатки та в затоці "Галерне" на всій акваторії).

Нагадаємо, що 6 червня на автошляху спецпід’їзду зони ЧАЕС неподалік від села Оране Вишгородського району правоохоронці зупинили чоловіка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram