#

Сьогодні відбулося перше пленарне засідання Київської обласної ради VIII скликання (ФОТО, ВІДЕО)

20.11.2020 16:10
Сьогодні відбулося перше пленарне засідання Київської обласної ради VIII скликання (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 20 листопада, пройшло перше пленарне засідання першої сесії Київської обласної ради VIII скликання за ініціативи Київської обласної ТВК

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Київської обласної ради.

Розпочала засідання голова Київської обласної територіальної виборчої комісії Оксана Вертелецька, яка поінформувала, що на пленарне засідання прибуло 79 депутатів із 84 обраних. Решта відсутня з поважних причин.

На виконання вимог виборчого законодавства  та Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" Оксана Вертелецька повідомила про результати виборів депутатів обласної ради.

Так, відповідно до протоколу Київської обласної територіальної виборчої комісії "Про результати виборів депутатів Київської обласної ради в єдиному багатомандатному окрузі" від 12 листопада 2020 року, кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, становить 547 494. За результатами виборів до  обласної ради обрано 84  депутати від п’яти обласних організацій політичних партій.

Оксана Вертелецька оголосила список депутатів, обраних до обласної ради восьмого скликання. Їм було вручено  тимчасові посвідчення та нагрудні знаки.

Також відповідно до статті 13 Регламенту КОР було створено Підготовчу групу з організації та проведення першої сесії. До її складу увійшли представники усіх політичних партій, обраних до обласної ради. А головою  групи обрано Романа Титикала, якому і було надано слово.

Подякувавши обласній територіальній виборчій комісії за продуктивну роботу, Роман Титикало повідомив, що відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" обрано  Тимчасову президію, яка має організувати і провести перше засідання.  Для цього Робоча група опрацювала пропозиції  усіх фракцій обласної ради. У результаті до складу  Тимчасової президії  увійшли представники  від кожної політичної сили. А саме: від Київської територіальної організації Політичної партії "Європейська Солідарність" - Тетяна Семенова, від Київської обласної організації політичної партії "Слуга народу" - Олександр Поляруш, від Київської обласної організації політичної партії "За майбутнє" - Ярослав Добрянський, від Київської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" - Андрій Засуха, від Київської обласної організації політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" - Валерій Ксьонзенко. Такий склад тимчасової президії депутати підтримали одноголосно. Представники президії головуватимуть по черзі, поки не буде обрано голову обласної ради. Водночас  ухвалено рішення, що першою  головуватиме Тетяна Семенова.

Розпочавши головування, для традиційного зачитування присяги депутата Київської обласної ради Тетяна Семенова надала слово найстаршому та найдосвідченішому депутатові трьох скликань КОР  Володимиру Удовиченку.

Також Тетяна Семенова зачитала вітальну адресу від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, який привітав депутатів із обрання до обласної  ради.

Тетяна Семенова повідомила, що на засіданні підготовчої групи було запропоновано оголосити перерву в пленарному засіданні першої сесії орієнтовно до 25 листопада 2020 року. Про точну дату та час продовження  першої сесії буде повідомлено додатково. Цю пропозицію було винесено на голосування. Депутати підтримали  це рішення одноголосно.

У пленарному засіданні першої сесії Київської обласної ради VIII скликання взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін  та народний депутат України Костянтин Бондарєв.

Нагадаємо, що Київська обласна ТВК оприлюднила результати виборів депутатів Київської обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: