#

Талановиті жителі Броварщини стали володарями стипендій Президента України (ФОТО)

23.01.2021 16:30
Талановиті жителі Броварщини стали володарями стипендій Президента України (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Броварчани та мешканці району стали володарями стипендій Президента України для молодих письменників та митців у сфері музичного мистецтва та кіномистецтва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  "Офіс Президента України".

Згідно з документом, стипендії президента призначено 22-ом письменникам, 89-ти діячам у сфері музичного мистецтва, 28-ми – у сфері театрального мистецтва, 25-ти – образотворчого мистецтва, 10-ти –  хореографічного мистецтва, 14-ти – естрадно-циркового мистецтва та 6-ти – кіномитцям.

Варто зазначити, що серед 194 стипендіатів визнання та грошову винагороду отримали й троє мешканців Броварщини:

Хлоптинець Олена Русланівна – 25-річна викладачка музичної школи. Нагороджена стипендією Президента України як митець у сфері музичного мистецтва.

Мещерських Дарина Герасимівна – 18-річна учениця Броварської міської дитячої школи мистецтв. Нагороджена стипендією Президента України як митець у сфері музичного мистецтва.

Дорошенко Юрій Русланович –16-річний учень 10-ого класу Броварської районної вечірньої школи (смт Калинівка). Мистецтво відеозйомки перейняв у свого батька – професійного відеооператора. Нагороджений стипендією Президента України як митець у сфері кіномистецтва.

Зазначимо, що стипендія президента призначається громадянам України віком від 14 до 35 років та виплачується протягом 1 року. Її сума дорівнює одному прожитковому мінімуму для працездатних осіб. Із 1 січня він становить 2 189 гривень.

Нагадаємо, що на повторних виборах мера міста Бровари, які відбулися 17 січня, переміг чинний міський голова Ігор Сапожко.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: