#

Тепер для імпічменту не потрібен майдан: у Верховній Раді проголосували відповідний закон

10.09.2019 09:56
Тепер для імпічменту не потрібен майдан: у Верховній Раді проголосували відповідний закон
Володимир Зеленський

Сьогодні, 10 вересня, голосами 245 депутатів було затверджено законопроект про імпічмент президента

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Законопроект також визначає порядок дострокового припинення повноважень президента України у разі оголошення йому імпічменту.

Для усунення гаранта потрібна ініціатива більшості депутатів ВРУ. Для розслідування обставин імпічменту створюватиметься спеціальна тимчасова слідча комісія, до складу якої увійдуть депутати, спеціальний прокурор і слідчі.

Окрім цього, главі держави надаються захисники, задля дотримання його прав, свобод і законних інтересів. Також важливо, що імпічмент оголошується лише якщо Конституційний та Верховний суди підтвердять дотримання Конституційних вимог.

Комісія на підставі розслідування готує висновки про скоєння чи не скоєння президентом державної зрани чи іншого злочину. Ці висновки розглядаються на відкритому засіданні.
Також слід зазначити що після прийняття рішення про звинувачення глави держави парламент звертатиметься до КСУ (для отримання висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента України з поста в порядку імпічменту) та Верховного суду (для одержання висновку про те, що діяння, у яких звинувачується президент, містять ознаки державної зради або іншого злочину).

Нагадаємо, що 3 вересня поточного року рішенням більшості депутатів Верховної Ради було скасовано депутатську недоторканність.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: