#

Терещук призначив керувати апаратом КОДА колишнього міліціонера

28.02.2019 16:49
Терещук призначив керувати апаратом КОДА колишнього міліціонера
Олександр Острянин

Олександра Острянина, який раніше працював у МВС на Полтавщині, призначено в.о. голови апарату Київської ОДА

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевVласть".

Розпорядження № 42-к голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук підписав 26 лютого 2019 року.

Згідно з цим розпорядженням, заступник керівника апарату КОДА Олександр Острянин призначається виконуючим обов'язки керівника на період проведення конкурсу на посаду. До цього моменту в.о. керівника була Олена Стойко, звільнена від виконання даних обов'язків цим же розпорядженням.

Олександр Острянин – це екс-заступник начальника управління МВС України в Полтавській області (посаду займав з 2010 по січень 2015 року). Відомий тим, що уникнув люстрації: хоч і був внесений до реєстру осіб, щодо яких діє заборона на заняття посад в органах державної влади до 2024 року (люстраційний список), але успішно оскаржив своє звільнення в суді.

27 грудня 2017 року Окружний адмінсуд Києва визнав наказ МВС про звільнення Олександра Острянина незаконним і скасував його. Відомство оскаржило рішення у другій інстанції, однак Київський апеляційний адмінсуд призупинив кримінальне провадження ще до розгляду питання про люстрацію Конституційним судом.

Відзначимо, що Острянина пророкували в заступники голови КОДА. Джерела видання в адміністрації після його призначення заступником голови апарату повідомляли, що в.о. апарату Олену Стойко "попросять з посади", щоб її зайняв Острянин. Сама Стойко отримала цю посаду 8 січня 2019 року – за день до того, як підписали розпорядження про призначення заступником глави апарату Острянина.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: