#

Топ-менеджер готелю Кличків незаконно заволодів трьома гектарами землі на Переяславщині

10.07.2019 09:20
Топ-менеджер готелю Кличків незаконно заволодів трьома гектарами землі на Переяславщині
Карта місцевості

Верховним судом України (ВСУ) було визнано незаконне відчуження державних земель в селі Циблі Переяслав-Хмельницького району, але через нібито вичерпаний строк давності позову земля лишилась у володінні ТОВ "Оксамитовий берег", яким володіє Руслан Олексенко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Наші гроші".

Як стало відомо, ще у 2001 році Київська обласна організація товариства мисливці та рибалок продала майновий комплекс на ділянці 1,5 га у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району ТОВ "Енергоімпекс-Україна".

Трохи згодом, рішенням Циблівської сільради, у постійне користування фірмі надійшло аж 3,05 га державної землі. Переслав-Хмельницька РДА у 2007 році продала цю землю вищезгаданій компанії під дачне будівництво. За місяць територію перепродали Леоніду Харченку.  

Суд зазначив, що і сільска рада села Циблі і Переяслав-Хмельницька РДА перевищили повноваження, адже лише Кабмін може розпоряджатися державними землями рекреаційного значення.

 Втім позивач отримав відмову, через те, що минув строк позовної давності. До суду перший замісник прокурора в Київській області звернувся ще у листопаді 2014 року. Рішення винесено 24 квітня 2019 року.

Після завершення судового процесу, 19 червня ділянка перейшла у власність ТОВ "Оксамитовий берег", створеного за кілька днів до цього. Засновниками і директорами зазначені Євген Лузан (10%) та Реслан Олексенко (90%).

Останній відомий як топ-мененджер готельно-розважального бізнесу братів Віталія та Володимира Кличків. Також він є керуючим партнером компанії DEOL Partners, яка є оператором мережі апарт-готелів Senator Hotels and Apartments і дизайн-готелю «11 Mirrors», який презентується як спільний проект Руслана Олексенка і Володимира Кличка.

Нагадаємо, що прокуратура Київської області висловила підозру до державного реєстратора, яка незаконно присвоїла землі, загальною вартістю 1,6 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: